curatare si intretinere plasa insecte geam

Cum se curata corect plasele de tantari – Cele mai practice sfaturi

Cum se curata corect plasele de tantari – Cele mai practice sfaturi

Plasele pentru tantari au un rol deosebit de important impotriva insectelor nedorite, dar si impotriva prafului si polenului care pot cauza alergiile de sezon. Cu cat plasa pentru insecte are ochiurile mai mici, cu atat protectia este mult mai eficienta.

Suntem convisi ca nu ai putea locui in casa fara plase de tantari, mai ales in sezonul cald. Mai mult de atat, stim ca iti doresti sa te bucuri o lunga perioada de timp de utilitatea acestora. Deci ce trebuie sa faci daca iti doresti sa ai plase de insecte estetice si perfect functionale? Exact! Trebuie sa le cureti corect si regulat. Intretinerea plaselor antiinsecte se poate realiza chiar de tine, din propria casa si fara prea multe costuri sau eforturi special.

In articolul de azi, iti vom oferi cateva sfaturi despre cum sa cureti corect plasele de tantari pentru a evita degradarea acestora.

curatare si intretinere plase tantari Plasele pentru tantari au un rol deosebit de important impotriva insectelor nedorite, dar si impotriva prafului si polenului care pot cauza alergiile de sezon. Cu cat plasa pentru insecte are ochiurile mai mici, cu atat protectia este mult mai eficienta.

Cum se curata corect plasele de tantari tip plisse

Plasele antiinsecte tip plisse nu doar ca au un aspect modern si elegant, insa sunt si foarte usor de intretinut. Daca intentionezi sa-ti accesorizezi ferestrele cu plasa de tantari plisse, iata cum trebuie sa o cureti corect:

  • Spala sita cu ajutorul unui burete umezit in apa calda;
  • Daca sita nu este spalata de foarte mult timp si s-a acumulat un strat “generos” de murdarie, adauga in apa cateva picaturi de detergent lichid (poti folosi inclusive detergent de vase) si lasa-l sa actioneze pe plasa de tantari plisse;
  • Dupa incheierea procesului de curatare a acestei plase plisse sterge usor sita cu o carpa uscata.

De retinut! Inainte de a te apuca de treaba, asigura-te ca plasa plisse este perfect intinsa si evita folosirea aspiratorului cu aer cald sau a periilor rigide. In caz contrar, risti sa rupi plasa sau atele prin care este actionata aceasta.

Cum se curata plasele de tantari pe balamele

Plasele pentru insecte pe balamele se pot curata asemeni plaselor de tip plisse, insa pot fi si demontate pentru o curatare mai profunda.

  • Pune plasa de tantari in cada sau dus, sub un jet de apa calda (fara presiune prea mare) si foloseste un burete pentru a o curata complet.

De retinut! Plasele de insecte pe balamale cu profil din aluminiu reprezinta tipul de plasa cel mai intalnit, insa necesita o atentie mai sporita in timpul igienizarii. Daca vei pune prea multa presiune pe rama in timpul spalarii sau cand o transporti spre baie, exista riscul sa o deformezi. Asadar, asigura-te ca o manevrezi cu grija.

Cum se curata plase de tantari tip rulou?

Plasele pentru insecte tip rulou pot ramane aplicate la ferestre chiar si pe timpul iernii. Plasele sunt prinse intr-o caseta din aluminiu de 45 mm in partea superioara, iar acesta poate reprezenta unul dintre cele mai importante avantaje. Casetele protejeaza eficient plasele impotriva conditiilor climatice nefavorabile si astfel, riscul de deteriorare este unul minim. Cu toate acestea, si plasele pentru tantari tip rulou necesita curatare periodica.

  • Le poti curata cu ajutorul unui burete imbibat in apa calduta, ca si in cazul celorlalte tipuri de plase;
  • Nu folosi aspiratorul cu aer cald sau peria rigda pentru curatarea sitei. Altfel, risti sa deteriorezi plasa;
  • Poti pulveriza detergent pe toata suprafata plasei de tantari, dupa care o stergi cu ajutorul unei carpe uscate;

De retinut! Daca iti doresti sa eficientizezi timp, poti achizitiona o perie cu doua parti, una compusa dintr-un burete moale, iar cealalta sa contina o perie cu fire fine, astfel incat sa indepartezi eficient praful si impuritatile depuse pe sita.

De ce este important sa cureti regulat plasele de tantari

  • Daca plasa de tanatari este curata complet, te vei bucura in permanenta de aer curat;
  • O plasa pentru insecte igienizata la timp va permite luminii sa patrunda cat mai mult in incapere;
  • Daca plasele de tantari nu sunt curatate o lunga perioada de timp, depunerile de murdarie iti pot afecta sanatatea;
  • Plasele anti insecte neigenizate pot favoriza aparitia mirosurilor neplacute in incapere.

Cat de des se curata plasele de tantari?

Momentul optim pentru curatarea plaselor de tantari cu balamele este sosirea primaverii, atunci cand se realizeaza curatenia generala. Acestea pot fi demontate si igienizate in profunzime. De asemenea, recomandam sa cureti plasele pentru insecte in timpul rutinei de curatenie saptamanala. Asa cum am mentionat si anterior, foloseste o perie cu doua parti si elimina eficient depunerile de praf.

Dupa cum ai obserat, procesul de igienizarea a plaselor pentru insecte nu este deloc dificil, insa este foarte important. Pune in practica sfaturile pe care ti le-am oferit si bucura-te cat mai mult timp de utilitatea plaselor de tantari.

Nu uita, curatarea plaselor nu doar ca prelungeste viata acestora, dar va reusi sa tina si insectele la distanta.

Tu cat de des iti cureti plasele de tantari?