Roleta interioara – potrivita sau nu pentru camera copilului? Nimic nu este mai frumos si mai emotionant decat decorarea camerei copilului.

Roleta interioara – potrivita sau nu pentru camera copilului?

Roleta interioara – potrivita sau nu pentru camera copilului?

Roleta interioara, nimic nu este mai frumos si mai emotionant decat decorarea camerei copilului. Desi sunt o multime de variante pe care le avem la dispozitie, trebuie sa facem cea mai buna alegere avand ca obiectiv confortul micutului. Unele dintre cele mai importante elemente ce pot asigura un confort optim sunt chiar jaluzelele interioare ce poarta numele si de rolete interioare.

Rolul acestora nu consta doar in aspectul estetic pe care il ofera camerei, ci si protectiei sporite impotrica razelor soarelui care adesea, nu sunt deloc benefice copiilor.

Roletele interioare sunt disponibile intr-o gama variata de modele si culori. Astfel, daca urmeaza sa decorate camera unei fetite, posibilitatitle sunt nelimitate. Poti opta pentru o culoare reprezentatativa, roz sau mov, de exemplu. In acest caz, roleta interioara reflexiva reprezinta alegerea ideala deoarece au capacitatea de a obtura lumina si caldura pe timpul verii. Asadar, sunt extrem de practice, insa si estetice in acelasi timp.

Cum integrezi rulourile interioare in decorul camerei

Asortarea roletelor interioare cu restul incaperii nu reprezinta deloc un  proces dificil. Avand in vedere ca sunt disponibile intr-o gama variata de culori, dimensiuni si materiale, pot fi asortate usor cu restul decorului din camera copilului. Deseori, culoarea si mdelul acestora sunt alese in functie de culoarea peretilor si a obiectelor de mobilier. Evident, nu exista o regula general valabila in acest sens. Poti da frau liber imaginatiei alaturi de copilul tau. Cu siguranta rezultatul va fi unul demn de invidiat.

rulouri interioare pe tambur Roleta interioara, nimic nu este mai frumos si mai emotionant decat decorarea camerei copilului. Desi sunt o multime de variante pe care le avem la dispozitie, trebuie sa facem cea mai buna alegere avand ca obiectiv confortul micutului. Unele dintre cele mai importante elemente ce pot asigura un confort optim sunt chiar jaluzelele interioare ce poarta numele si de rolete interioare.

Ce aspecte trebuie sa iei in considerare atunci cand alegi rulouri interioare pentru camera copilului

Camera copilului poate fi adesea, un spatiu multifunctional. Practic, pet timp de noapte trebuie sa asigure micutului liniste si o lumina cat mai subtila pentru un somn odihnitor. In alta ordine de idei, pe timpul zilei, lumina trebuie sa fie ajustata in functie de nevoile copilului, astfel incat sa asigure un confort optim atat pentru joaca, cat si pentru studio.

Aerul conditionat nu reprezinta o solutie eficienta pentru cei mici, ins ape timpul verii au nevoie de o “sursa de racoare”. Jaluzelele interioare joaca si acest rol, si anume, cel de ajustare a temperaturii. Pentru ca actioneaza ca un scut impotriva razelor puternice ale soarelui, acestea pot pastra temperature optima, necesara unui copil. Pentru un plus de confort, poti monta si rulouri exterioare alaturi de plase de insecte ce tin tantarii la distanta de micuti.

Asafar, caracteristicile pe care trebuie sa le intruneasca roleta interioara pentru camera copilului sunt:

  • Cromatica si design adecvate;
  • Sa nu prezinte niciun fel de pericol pentru copil;
  • Sa ofere posibilitate de ajustare a luminii;
  • Sa fie prevazute cu un sistem usor de actionat.

Rulouri interioare zebra vs rulouri interioare plisse pentru camera copilului

Asa cum am mentionat anterior, rulourile interioare trebuie sa corespunda in totalitate nevoilor si varstei copilului. Pentru a te ajuta sa iei cea mai buna decizie, iti vom prezenta pe scurt cateva aspect pentru cele doua tipuri de rulouri propuse:

Roleta interioara zebra

Acest tip de rulou este varianta multifunctionala a rulourilor textile. Un avantaj al rulourilor interioare zebra este reprezentat de faptul ca pot fi fabricate din diverse materale cu diferite grade de transparenta. Sistemul de actionare este unul simplu, ce poate fi folosit inclusive de copii. Roleta interioara este prevazuta cu un lantisor. Prin actionarea acestuia se poate regla intensitatea luminii.

Daca, insa, camera copilului se doreste a fi moderna, iar copilul este suficient de mare incat sa isi exprime propriile dorinte in materie de design, se pot alege rulouri interioare electrice care pot fi controlate cu ajutorul unei telecomenzi sau direct din aplicatia telefonului.

Intretinerea roletelor interioare zebra nu necesita mult timp si efort. Ai nevoie doar de un aspirator sau o carpa umeda care sa tea jute la eliminarea prafului. In cazul in care rulourile au depozitat mai multa murdariei de-a lungul timpului, pot fi igienizate cu o solutie pe baza de sapun sau un detergent cu Ph neutru.

rolete interioare zebra Roleta interioara, nimic nu este mai frumos si mai emotionant decat decorarea camerei copilului. Desi sunt o multime de variante pe care le avem la dispozitie, trebuie sa facem cea mai buna alegere avand ca obiectiv confortul micutului. Unele dintre cele mai importante elemente ce pot asigura un confort optim sunt chiar jaluzelele interioare ce poarta numele si de rolete interioare.

Roleta interioara plisse

Rulourile plisse au capacitatea de a reduce lumina si implicit, caldura pe perioada verii. Pot fi o alegere inspirata daca intenionezi sa decorezi intr-un stil modern camera copilului. Acest tip de rolete se integreaza perfect in decorul clasic si modern.

Rulourile plisse mai sunt cunoscute si sub numele de rulouri plisate, ofera camerei un aspect deosebit. Ca si in cazul roletelor zebra, cele plisse ofera posibilitatea de ajustare a luminii, dar mai mult de atat, vin intr-o gama variata de culori, ceea ce le fac potrivite pentru camera copilului.

Una dintre cele mai apreciate caracteristici ale acestui tip de rulou interior este diversitatea. Daca ai ales sa amplasezi camera copilului la mansarda, de exemplu, nu trebuie sa iti faci griji ca nu vei gasi un accesoriu potrivit pentru geam. Jaluzelele plisse pot fi aplicate pe diferite forme si unhiuri ale ferestrelor.

rulouri interioare plisse Roleta interioara, nimic nu este mai frumos si mai emotionant decat decorarea camerei copilului. Desi sunt o multime de variante pe care le avem la dispozitie, trebuie sa facem cea mai buna alegere avand ca obiectiv confortul micutului. Unele dintre cele mai importante elemente ce pot asigura un confort optim sunt chiar jaluzelele interioare ce poarta numele si de rolete interioare.

Indeferent de alegerea facuta, suntem convinsi ca cel mic va fi extrem de incantat de rezultat. Daca este suficient de mare incat sa isi puna in practica propriile idei sau sa vina cu o sugestiei, lasa-l sa vina cu propriul aport. Cu siguranta va fi mandru de noua lui camera!